23 Mars

Närvarande                                               Ej närvarande

Cecilia Lundh                                             Erik Mårtensson

Andreé Gentile Persson                              Emmy Karlsson

Gustaf Johannesson                                    Henrik Johansson

Maja Johansson                                          Lars-Philip Larsson

Simon Meglic´                                             Diana Krstevska

Rasmus Sjögren                                          Freja Mollberg

Lina Olsson                                                Morgan Rohlwin

Belinda Andersson                                      Martin Johansson

Ida Petersson                                             Ibrahim Achkar

Freddie Jönsson                                          Biljana Colevska

Rebeka Simic´

Oskar Grip

Maja Jonsson

Närvarande Barn- och ungdomsberedningen:       Ej närvarande:

Staffan Cederö                                                                 Conny Ahlgren

Veronica Andersson                                                         Jonas Gustavsson

Tina Järvenpää

 

Närvarande ungdomshandläggare (ansvarig tjänsteman):

Karin Jeppsson

Minnesanteckningar:

§         Staffan inledde mötet och hälsade alla välkomna…

§         Inget pariserhjul i Trelleborg. En av medlemmarna i Ungdomsrådet hade lämnat in ett medborgarförslag om att ha ett pariserhjul (Happy wheel) i Trelleborg. Veronica informerade om att kommunstyrelsen sagt nej till detta förslag. Kommunen har inte möjlighet att sköta ett pariserhjul.

§         Det andra medborgarförslaget, som handlar om kvalitén på skolmaten och matbrickor, har ännu ej tagits upp. Vi väntar med spänning! J

§         Karin visade att kommunens hemsida (www.trelleborg,se) har uppdaterats då det gäller Ungdomsrådet och Barn- och ungdomsberedningen. Numera finns länkar till er blogg och er Facebook-sida. Karin ska rätta till några detaljer på hemsidan då det gäller er representanter i Ungdomsrådet.

§         Staffan och Karin visade några detaljplaner på trelleborg.se. Det var detaljplaner för del av innerstaden, Lilla Beddinge och Ståstorp.

§         Tina Järvenpää informerade om en mycket intressant föreläsningsdag om miljö och klimat som ägde rum för ett tag sedan här i Trelleborg. Bland annat om en planerad biogasanläggning i Jordberga (gamla sockerbruket). Tina tipsade om att någon från miljö/klimatsidan skulle kunna bjudas in till Ungdomsrådet.

§         Karin informerade om inbjudna gäster till vårens möten. De inbjudna är:

Ø  6/4: Stefan Ferm kommer till Ungdomsrådets möte och pratar om översiktsplan 2010. Inför detta möte är ett tips att ni funderar och gärna skriver ner frågor som ni har om t.ex. ungdomsgårdar eller annat som intresserar er. Den som vill kan tycka till om översiktsplanen. Sista dag att ha skickat in synpunkter till kommunen är den 9 april.

Ø  27/4: Ulrika Arnell som är ny kostchef i Trelleborgs kommun kommer och vill väldigt gärna ha era synpunkter och/eller funderingar angående skolmaten. Ett ypperligt tillfälle för er att tycka till!

Ø  27/4: Peter Bernehov som är chef för ungdomsenheten kommer också denna dag och berättar om vad ungdomsenheten gör, t.ex. vad som händer på ungdomsgårdarna. Mycket bra tillfälle för er att ställa frågor och diskutera kommunens utbud av ungdomsgårdar.

25/5: Ej klart ännu. Karin ska försöka bjuda in någon som kan informera om miljö/klimatarbetet i Trelleborg.

§         Planering av olika utskott i Ungdomsrådet. Det har sedan tidigare diskuterats en del i Ungdomsrådet att ha utskott; det vill säga att representanterna i rådet kan ”gruppera” sig lite utifrån olika ämnen/intresseområden.

§         På dagens möte bestämdes att följande utskott ska finnas. Utifrån respektive ämne har följande anmält sitt intresse. Tips: Ni som inte var med på detta möte; fundera gärna vilket/vilka ämnen som ni skulle vilja jobba med.

Ø  Miljö: Freddie och Andreé

Ø  Kultur/nöje: Gustaf, Cicci, Maja Johansson, Belinda och Ida

Ø  Barn/omsorg/skola: Lina, Maja Johansson, och Belinda

Ø  Räddningstjänst/säkerhet: Gustaf och Simon

Ø  Marknadsföring: Cicci och Rasmus

Ø  Centrum: Belinda och Ida

Ø  Smyge: ännu ej någon representant.

 

§         På Fågelbäckskolan har Lina och Rasmus varit runt och pratat med alla klasser på Fågelbäckskolan för att samla in önskemål och synpunkter. Det finns hade ganska många:

Ø      Fler lampor vid Vannhög, golfbanan, förskolan vid Hallasvängen och Flaningen.

Ø      Cykelbana till Skansarna, Skegrie och kustvägen till Höllviken. Fast cykelbana till Skegrie byggs just nu.

Ø      Ställen att vara på. Det saknas t.ex. en ungdomsgård i Fågelbäcksområdet. Andra önskemål som nämndes var kvällsöppna caféer.

Ø      Övervakningskamera vid Entré (Hedvägen). Många tycker att det är ett något skumt område. Denna fråga kan ju säkerhetsutskottet ta sig an.

 

§         Mötet avslutades med att ett medborgarförslag skrevs om konstgräsplaner för alla fotbollsklubbar i Trelleborgs kommun. Detta medborgarförslag har Karin lämnat in till kansliet på kommunstyrelsen. Fortsättning följer…J

I övrigt kom man överens om att lämna in medborgarförslag om ungdomsgård i Fågelbäcksområdet, bättre belysning på en del ställen och cykelbanor.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0